Home > Ouders > OuderAdvies Wassenaar (0-18jr)

 

Meest besproken onderwerpen:

  • Niet luisteren
  • Rouwverwerking
  • Gebrek aan zelfvertrouwen
  • Echtscheiding
  • Agressief gedrag
  • Zindelijkheid 
  • Angsten
  • Liegen
  • Druk gedrag
  • Interactie ouders / kinderen

OuderAdvies Wassenaar (0-18 jaar).

Bij het opvoeden van kinderen komen ouders vaak voor vragen te staan. Meestal lukt het om zelf een antwoord te vinden, maar soms roepen vragen twijfels en zorgen op. Het kan dan helpen om er eens met iemand over te praten. Met een familielid of vrienden. Soms kan het gewenst zijn om een deskundige te raadplegen. 

Wekelijks houdt een opvoedingsdeskundige spreekuur bij de SAD. Ouders uit Wassenaar kunnen op afspraak met vragen terecht bij een opvoedingsdeskundige. Meestal is een paar gesprekken voldoende om u te helpen. De SAD biedt ook de mogelijkheid voor video-interactiebegeleiding. En soms blijkt dat ouders behoefte hebben aan andere hulp. Ook bij het zoeken daarvan kan de opvoedingsdeskundige u behulpzaam zijn.

Met welke vragen kunt u bij ons terecht?

"Jet is twee en een half en af en toe is er geen land met haar te bezeilen. Als het niet gaat zoals zij dat wil, krijst ze en laat zich op de grond vallen. Ik word hier doodmoe van."

 

"Mijn man en ik liggen in een scheiding. Ik heb de indruk, dat Peter van zeven hier erg onder lijdt en maak me hier zorgen over. Wat kan ik doen om hem te helpen?"

 

"Sinds Remco op de middelbare school zit is hij omgedraaid als een blad aan de boom. Hij maakt steeds ruzie met zijn jongere zus en naar ons luistert hij niet meer. Wat moet dat worden?"

 

"Joelle van twaalf zit in groep 8. De laatste tijd klaagt ze veel over buikpijn. Maar de huisarts heeft niets kunnen vinden. Is er iets wat ik kan doen?"

 

Met deze en andere opvoedingsvragen kunt u bij ons terecht.


Opmerkingen van ouders

"Ik heb daadwerkelijk iets gehad aan de tips en de opmerkingen."

 

"Ik heb de spreekuren als zeer positief ervaren, wat mij ook wat meer rust gaf om de problemen aan te pakken zodat je uit die eindeloze cirkel kwam."

 

"Het is plezierig, dat je er met een vraag terecht kan, zonder dat je kind meteen een ontzettend ingewikkeld geval wordt."


Aanmelding

Het spreekuur is bedoeld voor ouders van kinderen van 0 tot 18 jaar.
Om een afspraak te maken kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Schooladviesdienst Wassenaar via telefoonnummer: (070) 511 85 00.
Het spreekuur volgens afspraak. Aan de gesprekken zijn geen kosten verbonden.
OuderAdvies Wassenaar (0-18 jaar) maakt deel uit van het Sociaal Team Wassenaar.