Home >
 • 2014-03-06

  Talentum

  Talentum: Brede schoolarrangement Wassenaar, stond er groot op het scherm tijdens de presentatie dinsdagavond 25 februari aan de commissieraad Mens en Maatschappij. Deze nieuwe naam werd gepresenteerd door Larissa Prevoo. Per 1 december 2013 is zij aangesteld als coördinator combinatiefunctionarissen ‘Brede School’ Wassenaar in dienst van de SchoolAdviesDienst Wassenaar. 

   

  Talentum, het Latijnse woord voor talent, zal de Wassenaarse visie voor de ‘Brede School’ uitwerken. De ‘Brede School’ is ontwikkeld als concept in de jaren ’90. Inmiddels is de ‘Brede Schoolgedachte’ verder ontwikkeld met uitvoering op aantal uiteenlopende manieren en met verschillende verschijningsvormen. De ‘Brede School’ is een containerbegrip geworden, waar iedere gemeente zijn eigen vorm en uitvoering in kan kiezen.

  In Wassenaar zal de ‘Brede School’ een netwerk worden met een activiteitenarrangement gericht op talentontwikkeling. Een netwerk waarbij instellingen en organisaties samenwerken ter stimulering van deze ontwikkeling, maar ook ter bevordering van de sociale cohesie in Wassenaar. Talentum wil een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van een voedende omgeving, die uitdagend is en bewustwording stimuleert.  Een omgeving waar kinderen en jongeren ruimte en tijd krijgen om zichzelf en anderen te ontdekken. Talentum vervult de coördinerende taak en kan gezien worden als de ‘spin in het web’ met de talentgebieden kunst& cultuur, sport& spel, natuur& recreatie en techniek& wetenschap. Vraag en aanbod op deze gebieden worden zichtbaar gemaakt en nieuwe projecten/ activiteiten worden gecreëerd in samenwerking met instellingen, organisaties en toekomstige combinatiefunctionarissen. Het plan is om na de zomervakantie te starten met de uitvoering van het activiteitenarrangement gericht op maatwerk en inzetten op het geen dat nodig is. Kinderen en jongeren zullen nauw betrokken worden in het proces, omdat Talentum er voor hen is. In eerste instantie zal gekeken worden naar het primair onderwijs, en in de loop van het jaar naar het voortgezet onderwijs.

  Talentum; Brede schoolarrangement zal een unieke uitvoering zijn van het ‘Brede School’ concept en aansluiten op de behoeften van Wassenaar. Ieder mens heeft talenten die hem speciaal en uniek maken. Talentum hoopt een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van alle Wassenaarse talenten in spe.


  terug naar overzicht >